.

 

Wat zijn de Bach Flower Remedies?


De "Bach flower remedies” bestaan uit 38 tincturen op basis van bloemen en planten. Elke tinctuur heeft specifieke eigenschappen om verschillende problemen aan te pakken. De tincturen helpen u om beter om te gaan met de emoties in het dagelijks leven die u uit balans brengen.
De Bach flower remedies komen overeen met de originele bloemenextracten, waarvan de werking door Dr Bach in de jaren 30 is ontdekt. Vandaag de dag werken ze nog op dezelfde manier. De Bach flower remedies helpen uw evenwicht te herstellen door u te ondersteunen bij het onder controle krijgen van uw emotie’s. U voelt zich beter, in harmonie met uw leven

 


De bach flower remedies zijn gemakkelijk te gebruiken en geschikt voor de hele familie. Ze kennen geen bijwerkingen, zijn niet verslavend en belemmeren de werking van andere geneesmiddelen niet, kortom ze bieden jong en oud de nodige ondersteuning voor het welzijn van lichaam en geest. Let op: Bach Flower remedies vervangen geen noodzakelijke medische handelingen!

De bach Flower remedies werden gecreëerd in de jaren 30 door Dr. Edward Bach, een Engels arts, bacterioloog en immunoloog.

Zijn filosofie, "Zolang de Ziel, het Lichaam en de Geest in harmonie zijn, zijn we immuun voor ziekte” , was zijn tijd erg ver vooruit.

Dr. Bach heeft de laatste 10 jaar van zijn leven gewijd aan de verkenning en bestudering van de 38 vormen van gedrag en emoties, die hij indentificeerde als de belangrijkste oorzaken van ons lijden.

In de natuur vond hij de bloesems, die deze emoties gunstig beïnvloeden, door ons diep in ons wezen het corresponderende evenwicht te laten ervaren. Hij maakte van deze 38 eenvoudige tincturen een verdeling in zeven groepen van emoties:


1 angst

2 onzekerheid

3 onvoldoende interesse in het hier en nu

4 eenzaamheid

5 overgevoeligheid

6 moedeloosheid en wanhoop

7 overbezordheid voor het welzijn van anderen

deze tincturen zijn sindsdien bekend onder de naam "Bach Flower Remedies